ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca öğrencilere yönelik sağlıklı beslenme ve obezite konulu seminer düzenlendi.

Ünye Belediye Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen seminerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz konuşma yaptı. 

Obezitenin günümüzün önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu belirten Poyraz, "Obezite, bizi toplum, aile olarak derinden rahatsız eden ama ilk başta çok farkına varamadığımız bir hastalık. Yapılan araştırmalarda insanlar kendilerini hep iyi konumda görüyor, fazla kilolu ya da obez olarak görmüyor. Öncelikle değerlendirirken en büyük hatayı burada yapıyoruz. Kişi önce düşmanını tanıyacak ki onunla nasıl mücadele edeceğini bilsin. Bizim vücudumuzu tanımamız lazım" dedi.

Poyraz, düzenli beslenerek bunun önüne geçilebileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Düzenli beslenmemiz, yani gıdaları vücudumuzun yapısına uygun halde almamız gerekiyor. Beslenmek aslında sağlığı korumak, yaşam kalitesini yükseltmek için vücudumuzun gereksinim duyduğu besinleri yeterli miktarlarda ve uygun zamanda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranış. Beslenmedeki bozuklukların en önemli sebebi bizim bilinçaltımız. Farkında olmadan elimize bir şeyler alıp yiyoruz, bunu bilinçli hale getirmemiz lazım. Bunu yakalayamazsak eğer kesinlikle sağlık sorunları bizi bekliyor demektir. Yani önce vücudumuzu tanıyacağız, 'beslenme nedir' bunu bileceğiz ve bunu bilinçli hale getireceğiz. Yemek yemek aslında ayrı bir işlevdir. Bol bol çiğnemek ve zaman ayırmamız gerekir."