ORDU (AA) - Canik Ünye Gazeteciler Derneği tarafından "Ünye'de Basın" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Dernek Başkanı Ali Öztürk, Ünye Müze Evinde gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, geçmişten bugüne Ünye'de basının nerede olduğunu ve geldiği son durumu göstermek adına bu sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Ünye'de ilk basın hayatının 1944 yılında Güzel Ordu Gazetesi’nde başladığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Ünye'den haberler ve yorumlar Güzel Ordu Gazetesi'nde yer bulurken, zamanla Ünye'de bir gazete kurulma isteği ve zarureti doğmuştur. Ünye'de yazılı basın ilk olarak 1954 yılında Mahir Kocaoğlu‘nun imtiyaz sahipliğinde Genç Demokrat ile başladı. Ünye'de bugün 1 günlük, 8 haftalık, 4 tane ise onbeş günde bir yayın yapan gazete, 3 radyo, 1 de dergi olmak üzere 17 basın kuruluşu mevcuttur. Fiilen bu meslekten ekmek yiyen, bir başka deyişle geçimini sağlayan basın mensubu sayısı 50 civarında iken, dolaylı bu mesleği icra eden basın emekçisi yazar, çizer kadrosuyla bu sayı 100'e yakındır. Temennimiz bu sayının nicelik ve nitelik yönünden gittikçe artmasıdır."

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise başından geçen bir anısını örnek olarak anlattı, yazı yazmanın kolay olmadığını vurgulayarak basın mensuplarını tebrik etti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da gelişmiş toplumlarda medeniyetin ifadesini bulması anlamında basının son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından ilçede basın sektörünün gelişimine katkılarından dolayı Belediye Başkanı Çamyar, Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray Yıldız, Gazeteci Yazar İrfan Işık, Gazeteci Araştırmacı Yazar Yaşar Karaduman, Gazeteci Ahmet Yenin ile Ünye’nin ilk gazetesinin sahibi Mahir Kocaoğlu'na plaket verildi.

Bir ay açık kalacak sergide, 1944 yılından bu yana yayımlanan gazetelerin birinci sayfalarıyla Ünye'de görev yapmış basın mensuplarının fotoğraflarının yer aldığı bildirildi.