ORDU (AA) - Ünye'de Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Derneği tarafından "1. Dünya Bebekler Günü" kutlandı.

Ünye Belediyesi ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle gerçekleştirilen Topyanı mevkisinde gerçekleştirilen etkinliğe, aileler bebek ve çocuklarıyla katıldı.

Etkinlikte bebek ve çocuklara şeker, balon ve Türk bayraklarıyla çeşitli ülkelerin bayrakları dağıtıldı, çocuklar müzik eşliğinde eğlendi.

Dernek Başkanı Sait Kapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 6 Ağustos tarihinde ilk defa Ünye'de 1. Dünya Bebekler Günü'nü kutladıklarını söyledi.

İki yıl önce "Dünya Bebekler Günü" felsefesinin doğduğunu anlatan Kapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Dünya Bebekler Günü felsefesi iki yıl önce Türk Japon Dostluğu ve Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıtı’nın açılışı sırasında Japon Büyükelçisi Ekselansları Yukata Yokoi’nin küçük bir biblo hediye etmesiyle başladı. Bu biblonun ismi Kokeshi. Bu heykelin bebeklere şans ve sağlık dileyen bir felsefenin simgesi olduğunu söyledi. Biz de Ünye taşından iki metrelik Kokeshi heykelini bu alana yaptırdık, üstünde Japonca ve Türkçe kitabesi vardır. Dünya Bebekler Günü merkezinin Ünye'de olduğunu ilan ediyorum."

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamya ise bebeklerin geleceğin mirasçıları olduğunu belirterek, "Biz çocuklarımızı iyi eğiteceğiz, merhametli büyüteceğiz. Biz çocuklarımıza sevgiyle bakacağız ve büyüteceğiz. Bunu dünyaya hakim kılmakla ilgili umarız ki Ünye’den yakılan kıvılcım bütün dünyayı sarar." dedi.