ORDU (AA) - Ordu’nun Ünye ilçesinde Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) faaliyete geçti.

Hedef kitlesinde üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak olan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Ünye'de 56 öğrenciyle eğitim öğretime açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün onayıyla Ünye'de BİLSEM'in eylül ayında hizmet vermeye başladığını söyledi.

Bilim ve Sanat Merkezlerinin amacının özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, akademik çalışma yapmak ve proje üretmek olduğunu ifade eden Uysal, "Biz müfredata dayalı bir ders yapmaktan daha ziyade, o derse dayalı bir proje üretmeyi önceliyoruz. Özel yetenekleri olan resim ve müzik alanında bilim sanat merkezine gelmiş olan öğrencilerimizin yeteneğini geliştiriyoruz." dedi.

Bilim ve Sanat Merkezine öğrencilerin bakanlık kanalıyla yapılan ikili sınavla alındığını belirten Uysal, şöyle devam etti:

"Bilim ve Sanat Merkezine gelecek öğrenciler için önce tanılama testi yapıyoruz. Tanılama sınavı Milli Eğitim Bakanlığına endeksli tablet üzerinden bakanlıktan indirilen soruların öğrencinin anlık cevaplamasıyla oluyor. Bu sınavı kazanan öğrencimiz, ikinci olarak genel yetenek, yani zihinsel anlamda bir yetenek sınavına giriyor. O sınavı da kazandığında Bilim ve Sanat Merkezine kayıt imkanını kazanmış oluyor."

Uysal, Ünye BİLSEM'de verilen hizmetlere ilişkin şunları kaydetti:

"Burada öncelikle resim, müzik, fen bilimleri laboratuvarları ve çok amaçlı salonlarla özel yetenek alanları, öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmaları sergileyebilecekleri alanlarımız var. Ünye BİLSEM Müdürümüz Mehmet Kilim'le birlikte bu eğitim yuvasını kurarken büyük hedeflerimiz oldu. Ünye Bilim ve Sanat Merkezinde hedefimiz, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek. Özel yetenekli çocuklarımız kaybolup gitmesinler. Müzik, resim ve zihinsel anlamda üstün yetenekli çocuklarımız kaybolup gitmesin, bu çocuklarımız burada özel destekleme eğitimleriyle ülkemize kazandırılsınlar istedik."