ORDU (AA) - Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi, engellilere tekerlekli sandalye almak için "Bir kitapla bir sandalyeye doğru" sloganıyla kampanya başlattı.

Ünye Belediyesinin Ramazan ayı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğu stantlarda yer alan dernek, ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye almak için kitap satışı yapıyor.

Dernek Başkanı Arslan Güdek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine Eğitimci Yazar Erdal Kara tarafından hediye edilen kitapları sattıklarını söyledi.

Ramazan ayı içinde satışlardan elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi 30 engelli için tekerlekli sandalye almak istediklerini belirten Güdek, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızın derneğimize yaptığı talep üzerine bir tekerlekli sandalye kampanyası başlattık. Eğitimci Yazar Erdal Kara hocamız iki kitabını sınırsız sayıda derneğimize bağışladı. Biz de, bu kitapları satarak, buradan elde edeceğimiz gelirle ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alacağız. Kimi iş adamlarımızdan da 'bir sandalyede ben alayım' gibi bağışlarımızda oldu. Genellikle çocuklarımızın yoğun bir katkısı oldu bize. 'Bir kitap, bir sandalye' derken bugün 13 rakamına ulaştık."

Dernek Başkanı Güdek, 30 tekerlekli sandalye almayı hedeflediklerini ve hedefe ulaşacaklarına inandığını ifade ederek, "Halkımızı bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz. En azından birer kitap da olsa almalarını istiyoruz. Kitabımızın bir tanesi 15 lira." dedi.