ORDU (AA) - Ünye ilçesinde "Çocuklarda Obezite" projesinin tanıtımı yapıldı.

Ünye Kent Konseyi öncülüğünde Ünye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı işbirliğiyle yürütülen projede, çocukların obeziteden korunması amaçlanıyor.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Anafarta Ortaokulundaki programda yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye'de obezitenin önemli bir sorun haline geldiğini söyledi.

Kent Konseyinin, çocuklarda obezitenin önüne geçmek için proje hazırlandığını belirten Erdem, "Ünye Kent Konseyinin önerisi üzerine kurumlarımızla görüşülerek obezite konulu bir çalışma yürütmeye karar verdik." dedi.

Erdem, proje kapsamında 6 okulda 731 öğrencinin boy ve kiloları sağlık gurup başkanlığı ekiplerince ölçümlerine başlanıldığını dile getirdi.

Yapılan ölçümlerin ardından çocukların fazla kiloya sahip olup olmadığının tespit edileceğini aktaran Erdem, "Ünye Belediyesi Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na bir proje hazırlayarak alacağı destekle fazla kiloya sahip öğrencilerin bulunduğu tespit edilen okulun önüne oyun bahçesi kurulacak. Çocukların biraz daha hareketli bir hayat tarzına sahip olmaları için çalışma yapılacak." diye konuştu.