ORDU (AA) - Ünye ilçesinde, "Doğadaki Kuşlara Yuva Olalım" projesi kapsamında kuşlar için yuva yapıldı.

Ünye Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından yürütülen proje doğrultusunda öğrenciler, kuş yuvaları hazırladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, hazırlanan 800 kuş yuvasını okul bahçesindeki ağaçlara astı.

Okul Müdürü Kemal Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, soğuk havalarda kuşların sıcak bir yuva ve yiyecek bulmakta zorluk çektiğini belirterek, öğrencilerin böyle bir sosyal sorumluluk projesini sahiplendiğini söyledi.

Kuş yuvasının hazırlama aşamasında çocukların birçok konuda bilinçlendirildiğini anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu projenin içinde doğa ve hayvan sevgisinin yanı sıra, öğrencilerimiz geri dönüşümden faydalandı. Hazırlanan kuş yuvalarının bir kısmı geri dönüşüm malzemeleri içermekte. Böylece çocuklar, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak onlarla da bir şeyler yapılabileceğini öğrenmiş oldu. Ayrıca, bu projede yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, sevgi değerleri üzerinde duruldu. Çünkü bazı yuvalar öğrencilerin hem öğretmenleriyle hem arkadaşlarıyla hem de aileleriyle birlikte yapıldı. Bu da çocukları ayrıca memnun etti. Çocuklarımız büyüdükleri zaman birer doğa ve hayvansever olacaklar. Böylece geleceğin gençleri, hem çevreye hem de insanlığa daha faydalı olacaktır."

Projenin Koordinatörü Songül Şahin ise, kuş kafeslerinin bazılarının hazır, bazıların da öğrencilerin el emeği olduğunu vurguladı.

Şahin, "Geri dönüşüme katkısı olması amacıyla atık pet şişe, evde kullanmadığımız eşyalarımızı da değerlendirdik. Değişik fikirlerde mevcut, özellikle dantelli olan kafeslerimiz var. Velilerimizin, özellikle annelerimizin de el emeğinin bu projeye değdiğini anlıyoruz. Hayvan ve doğa sevgisini aşıladığımızı bu proje çocuklara hitap eden bir projeydi." şeklinde konuştu.