ORDU (AA) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bazı sorunlar nedeniyle doğalgazın 2018 yılı kış döneminde kullanılmaya başlanacağını bildirdi.

Çamyar, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaz basınç düşürme tesisinin yeriyle ilgili şahıs arazisinde yaşanan sorunun devam ettiğini ve ekim ayında duruşmanın gerçekleşeceğini belirtti.

Yaşanan sorun nedeniyle ilçeye bu yıl doğalgazın verilemeyeceğini vurgulayan Çamyar, şunları kaydetti:

"Doğalgaz ilçemizde ana caddelerin neredeyse tamamından geçirildi. Niksar Caddesi, Hükümet Caddesi'ne bağlandı, önümüzdeki hafta da Orta Çarşı'ya başlanacak. Yine Saray Caddesi, Çınarlık Caddesi, Atatürk Mahallesi'nin büyük bölümü ve Saraçlı Mahallelerinin doğalgaz altyapısı tamamlandı. Ancak basınç düşürme istasyonunun yeri ile ilgili hala sıkıntıyı aşabilmiş değiliz. İstasyonun yapılacağı yerle ilgili yer sahibini bir türlü ikna edemedik. Büyükşehir Belediyemiz şahısa belirlenen rakamı vererek mülkiyeti devretmesi teklifine bulundu. Hatta tespit edilen rakamdan daha fazla bir rakam teklifinde de bulundu, ancak şahıs yine kabul etmedi. Ekim ayında konuyla ilgili bir duruşma gerçekleşecek. Mahkeme firmaya tespit edilen rakamı yatırması için süre verecek. Tespit edilen rakam şahsın hesabına yatırılır yatırılmaz istasyonla ilgili inşa işlemi başlayacak."

Kararın ardından inşa süresi de göz önüne alındığında bu kış doğalgazın açılmasının zor olduğunu ifade eden Çamyar, istasyon inşaatının bitmesiyle bir sonraki kışın doğalgaz kullanımına başlanabileceğini aktardı.