ORDU (AA) - Ünye'de doğuştan bedensel ve zihinsel engelli 13 yaşındaki Bedirhan Ateş, hayırseverlerden akülü araç ve yatak yardımı bekliyor.

Ünye Devlet Hastanesi çocuk servisinde tedavi gören Bedirhan Ateş, akülü araca ve hastane yatağına ihtiyaç duyuyor.

Hastanenin Çocuk Hastalıkları Uzmanı Erdal Irmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bedirhan'ın zaman zaman hastaneye gelerek tedavi gördüğünü ve sevilen bir hasta olduğunu belirtti.

Hayat dolu olan hastalarının, dışarıyı izlemekten dahi mutlu olduğunu, ancak bazı ihtiyaçları bulunduğu dile getiren Irmak, şunları söyledi:

"Bedirhan'ın fiziki engeli nedeniyle sağlıklı yatabilmesi için 45 ile 60 derecelik açı ile yatması lazım. Bunun için de Bedirhan'a evinde rahat etmesi için hastanede kullanılan yataklardan gerekiyor. Bedirhan'ın annesi ise artık yaşı ilerlediği için Bedirhan'ı indirip kaldırırken zorlanıyor. Bu yüzden hastamızın bir de akülü araca ihtiyacı var."

Hastanın annesi Belgin Ateş ise oğluyla doğduğu günden itibaren her türlü ihtiyacıyla ilgilendiğini aktardı.

Oğlunu büyüdüğü için kaldırırken ve gezdirirken zorlandığını dile getiren Ateş, "Çocuğumu rahat indirip kaldıramıyorum. Bedirhan uzun süredir hiç dışarı çıkmadı. Onu gezdirebilmek için bir akülü araca ihtiyacımız var. Bir de çocuğumun daha sağlıklı beslenmesi ve rahat etmesi için hastanelerde kullanılan yataklardan ihtiyacımız var." diye konuştu.

Ateş, hayırsever ve duyarlı insanlardan mübarek ramazan ayında çocuğu için yardım beklediğini kaydetti.