ORDU (AA) - Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören 6 öğrenci, aileleri ve öğretmenleriyle kep atma heyecanı yaşadı.

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, 6 öğrencisini mezun etti.

Okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene katılan Ünye Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, düzenlenen etkinliklerde öğrencilerin hüner ve kabiliyetlerini görme fırsatı bulduklarını, öğretmenlerin özel çocukları nasıl bir eğitimle hazırladıklarını gördüklerini söyledi.

"Çocuklarımız üzerine emek sarf eden, gayretlerini esirgemeyen başta okul idarecilerimizi, vefakar, cefakar öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum" diyen Uysal, "Ayrıca okulumuzun bir takım eksiklerinin giderilmesine katkı sağlayan Ünye Yardımseverler Derneği Başkanı Gönül Güven’e ve yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Fatih Keleş de özel eğitim gerektiren çocuklara bu merkezlerde yaşamayı öğrettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Uzun zamandır beraber olduğumuz çok alıştığımız ve sevdiğimiz öğrencilerimizden ayrılmanın hüznü bir yana, ayakları üzerinde durmayı öğrenen, kendine güvenen, iletişim becerileri yüksek çok sevdiğimiz öğrencilerimiz mezun etmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler öğrencilerimize tarih, coğrafya öğretemiyoruz ama biz onları yaşamayı öğretiyoruz."

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu.

Okul öğretmenlerinin oluşturduğu grup ise işaret diliyle şarkı söyledi. Üzerinde yardımlaşma, başarı, sevgi, saygı, sağlık ve huzur yazılı sevgi ağacını oluşturan öğrenciler, katılanlardan alkış aldı.

Öğrenciler daha sonra "El Ele Verirsek Güzel Bir Dünya Kurarız" yazılı pankartla topluma çağrı yaparak birlikte yaşama mesaj verdi.

Okuldan mezun olan 6 öğrenci diplomalarını almanın heyecanını aileleriyle yaşadı.