ORDU (AA) - Ünye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, üyelerine bu döneme kadar toplam 8 milyon 861 bin 200 lira kredi kullandırdıklarını bildirdi.

Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 178 ayrı dosya ile ortaklarına kredi kullanma imkanı sağladıklarını söyledi.

Esnaf ve sanatkarlara kooperatif olarak destek olmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Özkan, "Kooperatifimiz aracılığıyla Halk Bankası Ünye Şubesi'nden toplamda 178 ayrı dosya ile ortak ve sanatkarlarımıza 8 milyon 861 bin 200 lira kredi kullandırımına kefalet edilmiştir. Plansmanımız 30 milyon 750 bin liraya ulaşmıştır." diye konuştu.

Ortakların kullandığı kredinin yüzde 87'sini düzenli bir şekilde ödediğini anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"2017 yılı sonundaki hedeflerimizden şaşmamamız için ortaklarımızın kullanmış olduğu kredileri geri ödemelerinde biraz daha gayret göstermelerini beklemekteyiz. Desteklerimizi esirgemediğimiz Ünye esnaf ve sanatkarlarımıza daha iyi hizmetler sunmak, sizlerin kullanılımına sunulan devlet destekli kredilerinden yararlanabilmeniz için tüm çaba ve gayretlerimizi göstermeye devam edecektir. Kooperatifin yönetim kurulu olarak tüm ortaklarımıza hayırlı işler, bol kazançlar dileriz."

Özkan, kooperatifi ortak ve sanatkarlarına yeni nesil yazar kasa pos cihazlarının ücretsiz verileceğini de sözlerine ekledi.