ORDU (AA) - Ünye’de düzenlenen, "Gürültü Kirliliği" konulu resim yarışmasında ilçe birincisi ve ikincisi Ünye Yunus Emre İlkokulu öğrencileri oldu.

Ünye Kent Konseyi ve Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Trafik Haftası kapsamında düzenlenen ilkokullar arası "Gürültü kirliliği" konulu resim yarışması sonuçlandı.

Yarışmada Ünye Yunus Emre İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Mustafa Çağan Doğru Ünye birincisi, 2. sınıf öğrencisi Halenur Sezgin ise ikinci oldu.

Okul Müdürü Mehmet Kırca, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen duyuru üzerine öğrencilerin resim derslerinde çalışmalar yaptığını, bu çalışmalar arasında ilk üç resmi Ünye Kent Konseyi’ne gönderdiklerini söyledi.

Yarışmada birinci ve ikincinin kendi okullarından çıkması dolayısıyla gurur duyduklarını ifade eden Kırca, "Öğrencilerimizle gurur duyduk. Öğrencilerimizin çalışmalarını yakından takip eden sınıf öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizin yetişmesinde büyük emek sahibi tabi ki velilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz hayatlarında da başarılı olacaktır." diye konuştu.

Resim yarışması birincisi Mustafa Çağan Doğru'nun Sınıf Öğretmeni Zeliha Gaferoğlu, "Hızlı teknolojileşme, toplumun hızlı bir şekilde gelişmesi ve etrafımızı inceleyerek, gözlem yaparak böyle bir çalışma ortaya çıkardık. Eğitim üçlü bir sacayağıdır; okul, aile ve öğretmen. Veli-öğretmen işbirliğiyle bu sonucu aldık. Öğrencimi tebrik ediyor, annesine çok teşekkür ediyorum." dedi.