ORDU (AA) - Ünye ilçesinde kırsal kesimde yaşayan vatandaşların, evlerinde yaşam malzemelerini yanlarına alarak ilçe merkezlerine inmeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış sezonunun başlamasıyla köylerden şehre inen vatandaşların evlerinde gıda ve mutfak tüpü gibi yaşam malzemelerini bırakmaması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların, kış sezonunda genellikle köylerini mecburen bırakıp merkezlere geldiğini belirten Ekici, "Bununla ilgili Ordu Valiliğimizin talimatı, Ünye Kaymakamlığımızın yazısıyla köylerde durulmayan evlerde mümkün mertebe yaşamsal malzeme bırakılmaması talep ediliyor." dedi.

Ekici, konuya ilişkin muhtarların da duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Köylerde hırsızların, uğursuzların ve hatta teröristlerin barınmaya çalıştıkları tespit edilmiş. Boş bırakılan evlerde bulunan yaşam malzemelerinden istifade ederek kışlarını geçirme fırsatları oluyormuş. Böyle bir duyum alındığından dolayı muhtarlarımızın öncelikli olarak mahallelerinde oturan kişilere bildirmesini, bu konuda hassas davranılmalarını rica ediyoruz. Muhtarlarımız köylerden Ünye'ye gelen vatandaşlarımızı uyarsınlar ve evlerde bu tür yaşam malzemelerinin bırakılmamalarını sağlasınlar."