ORDU (AA) - Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı, mesleğinde 10 yılı tamamlamış kadın esnaflara plaket verildi.

Kaymakam Hüseyin Güney, Ünye Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan, ilçe protokolüyle birlikte odaya kayıtlı kadın üyelerle yemekte bir araya geldi.

Kaymakam Güney, devletin uyguladığı politikalarla kadının çalışma ortamında, sosyal hayatta yerini ve konumunu sağlamlaştırdığını söyledi.

"Ülkemiz Mustafa Kemal Atatürk’ten başlamak üzere kadınların siyasal hayatta etkin ve aktif olarak rol alabileceği, kendilerine yer bulabileceği statüye belki de bugün medeni bildiğimiz toplumların, devletlerin öncesinde, onlardan daha erken yıllarda kavuşmuştur." diyen Kaymakam Güney, şöyle devam etti:

"Bugün de siyasal hayatımızda, parti fark etmeksizin - her ne kadar istenilen seviyede olmasa da - kadınlarımız aktif olarak rol alıyor. Yerel yönetimlerden, belediye başkanlıklarından, milletvekillerine, kamu bürokrasisinin her kademesinde kadınlarımızı her meslekte, her konumda, her şartta görebiliyoruz. Biz de kadın elinin değdiği güzel hizmetlerden yararlanma olanağı buluyoruz."

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise kadınların iş hayatı ve sosyal hayata daha verimli bir şekilde katılmaları için Anayasada pozitif ayrımcılık yapılarak altyapının oluşturulduğunu hatırlattı.

Özkan da kadınların her zaman değerli olduğu ve kadın elinin değdiği yerde başarının geldiğini ifade ederek kadın esnafları tebrik etti.

Programın sonunda meslekte 10 yılını doldurmuş kadın esnaflara plaket verildi.