ORDU (AA) - Ünye Belediyesince yapılan Saraçlı Mahallesi Muhtar Evi hizmete açıldı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, açılış programında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarından önce 60 lira maaş alan muhtarların, bugün bin 300 lira maaş alan seviyeye geldiğini belirterek, muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak da muhtarların Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet yapısı içinde bugüne kadar gelmiş, diğer devletlerde olmayan örf ve adetlerle bugüne kadar taşınmış güzel bir yapı olduğunu ifade etti.

Muhtarların kurumsal bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Çanak, "AK Parti iktidar olduktan sonra muhtarlar sadece ellerinde mühür bulunup, bu mühürle muhtarlık yapan yapıdan çıkarıldı. Artık muhtarların maaşı ve özlük hakları olan, hatta 19 Ekim Muhtarlar Günü olan bir yapıya kavuşturulmuş oldu. Ünye Belediye Başkanımızın büyük çabalarıyla Ünye'de açılan muhtar evleriyle muhtarlarımız kurumsal bir yapıya kavuşmuş oldu." ifadelerini kullandı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da görev süresi boyunca muhtarlarla uyum içinde çalıştığını söyledi.

Muhtarlar Günü etkinliğinde ilçedeki mahalle muhtarlarına "muhtar evi" sözü verdiğini hatırlatan Çamyar, şunları kaydetti:

"Bir mahallede bir doğum olsa, bir mahallede bir yangın çıksa, olay olsa ilk akla gelen muhtar olur. Muhtarlık makamı demokrasinin en alt birimde gerçekleştiği yerdir. Halkla iç içe olan, en yoğun yaşanan yerdir. Muhtarlarımızın rahat etmesi, fiziki ortamın daha iyi olmasıyla ilgili bu dönem içerisinde 18 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde vermiş olduğumuz söz gereği onlara birer mekan inşa etmeye başladık."

Konuşmaların ardından muhtar evinin açılış kurdelesi kesildi.