ORRU (AA) - Ünye Kent Konseyi tarafından yürütülen 'Obeziteyle mücadele projesi' kapsamında ilçedeki en şişman okulların Kaledere ve Şehit Cemal Mutlu ilkokulu olduğu bildirildi.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünye Milli Eğitim ve Ünye Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle yürüttükleri obeziteyle mücadele projesinin sonuçlandığını söyledi.

Yalın, proje kapsamında Anafarta, Kaledere, Fevzi Çakmak, TOKİ Ömer Çam ve Şehit Cemal Mutlu ilkokullarında 2. sınıf öğrencilerinin boy ve kilolarını ölçtüklerini söyleyerek, "Bu veriler istatistiki olarak girildi, değerlendirildi ve en şişman iki okul belirlendi. Buna göre okullardan biri Kaledere, diğeri ise Şehit Cemal Mutlu ilkokulu oldu." diye konuştu.

Yalın, obezite sorununun önüne geçmek için bir takım tedbirler almak gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz artık nerelerde daha riskli çocuklarımız var biliyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Tamer Uysal'la görüştük, obezite oranı yüksek olan okullarımızdan birine çocuk dostu bir park yapacağız.

Önce bu iki okulda, sonra diğer okullarda sağlıklı beslenme konferansları verilecek. Bunun içinde Ünye'de diyetisyen bir uzmanımız var, bu uzmanımız çocuklarla ilgili programını yapıyor."