ORDU (AA) - Ünye ilçesinde yeni bir lisenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gölevi Mahallesi'nde yaklaşık 13 milyon liralık bedelle ihale edilen ve 24 derslikten oluşacak okul için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, burada yaptığı konuşmada, eğitim alanında devrim niteliğinde fiziki mekan artışı sağlandığını söyledi.

Çok güzel bir eğitim kurumunun temelinin atılacağını belirten Vali Yavuz, "Valilik olarak biz de hükümetimizin verdiği kaynakları en iyi şekilde kullanmaya gayret sarf ediyoruz. İnşallah bu eğitim kurumu Ünye'mize, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olur. Buradan yetişen çocuklarımız önce kendilerine, ailelerine ve aziz milletimize hayırlı evlatlar olurlar. Lisenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından kurban kesilerek lisenin temeli atıldı.

Törene, AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Metin Gündoğdu, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ve diğer ilgililer katıldı.

19 Nisan'da ihalesi yapılan lisenin, 27 Temmuz 2020'de bitirilmesi hedefleniyor. Lisede okul binasının yanı sıra 200 kişilik pansiyon ve spor salonu da yer alacak. Toplam 975 metrekare olan inşaat alanında 3 katlı okul binası ve 3 katlı pansiyon inşa edilecek.