ORDU (AA) - Ünye Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Seçkin Çergel, bahçe temizliği sırasında orman yangınlarında artış olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Çergel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Çergel, orman yangınlarının yüzde 80’inin insan kaynaklı olduğunu söyledi.

Ormanların ülkenin milli serveti olduğunu ifade eden Çergel, "Ormanlarımız bizim milli servetimiz. Milli servetimiz olan ormanlarımızın önemini ve yararlarını hepimiz biliyoruz. Yanan ormanlarımızın geri gelmesi uzun zamanlar alıyor. Yangınlar sonucu canlı ve cansız tabiat büyük zararlar görüyor. Vatandaşlarımız orman yangınlarına karşı daha dikkatli olmaya davet ediyoruz." dedi.

Bu mevsimde fındık bahçelerinde bahçe bakımı yapıldığını hatırlatan Çergel, bahçelerde çıkan atıkları yakarken ormanlara sıçramaması için dikkatli olunması gerektiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

"2018 yılında Ünye'de ve Fatsa'da bugüne kadar görülmemiş düzeyde orman yangınları yaşadık. Orman yangınlarının yüzde 80'i insan kaynaklı, yüzde 20'si ise diğer kaynaklı sebepler. Karadeniz Bölgesi’nde ve Ünye'de fındık bahçelerinde şu an sonbahar kış temizliği yapılıyor. Temizlik sonrasında çıkan artıklar yakılıyor. Yakma işlemindeki dikkatsizlik sonucu ormanlara da sıçrama oluyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini ve dikkat etmelerini istiyoruz."