ORDU (AA) - Ünye'nin Ağıdere Mahallesi'nde çıkan örtü yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Ünye Orman İşletme Müdür Aşkın Ozan Aydın, AA muhabirine son durumla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçenin Ağıdere Mahallesine bağlı Bulatlı mevkisinde ormanlık arazide çıkan örtü yangınının, 20 dönüm alana zarar verdiğini söyledi.

Yangının dün öğle saatlerinde başladığını ve 24 saattir kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirten Aydın, "Gelen ihbar üzerine ekiplerimizle olay yerine hareket ettik. Yangın gece yarısından sonra kontrol altına alındı. Ancak rüzgardan dolayı sıçrayan kıvılcımlarla örtü yangını tekrar devam etti. Tüm personellerimizle yangına müdahale ediyoruz. Ancak rüzgar hızının fazla olması, yangını kontrol altına almamızı güçleştiriyor." dedi.

- Yangın sebebi bahçe temizliği

Aydın, yangının bahçe temizliğinden çıktığının sanıldığını belirterek, "Bahçelerinde temizlik yapan vatandaşlarımızın özellikle rüzgarlı havalar ile ilk ve sonbahar dönemlerinde dikkatli olsunlar. Bahçelerinde ateş yakan vatandaşlarımız ormanlara çok yakın noktalarda ateş yakmamalı, yaktıkları ateş ormanlık alandan uzak bile olsa kontrol altında tutmak için dikkat etmelerini hassasiyetle rica ediyoruz." diye konuştu.