ORDU (AA) - Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde alkollü içki tüketimi ve satışı yapan iş yerlerinde sahte içki ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını denetledi.

Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yetkin Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüğe bağlı gıda ekiplerince yılbaşı öncesi alkollü içki tüketimi ve satışı yapan iş yerlerinde denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Yılbaşında alkol tüketiminin arttığını ifade eden Esen, şunları kaydetti:

“Ekipler, ellerindeki barkot okuma cihazlarıyla şişelerdeki barkodun ve bandrolün sahte olup olmadığını kontrol ediyor. Alkollü içkilerden numuneler alarak, incelemelerde bulunuyor. Sahte içki insan sağlığı açısından çok önemli, körlüğe hatta ölüme bile götüren sonuçları var. Biz de içki tüketiminin artığı yılbaşı öncesi denetimlerimizi artırdık. İlçemizde şu ana kadar yapılan denetimlerde sahte içkiye rastlanmazken, denetim görevlileri iş yerlerinin özellikle mutfak bölümlerinin temiz olup olmadığını da kontrol ediyor.”

Esen, 1 Aralık itibariyle ilçedeki 10 büfe, 118 market, 7 kafe ve bar, 5 otel, 23 lokanta ve restoran olmak üzere toplam 163 iş yerinin denetlendiğini, denetimlerin 31 Aralık tarihine kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.