ORDU (AA) - Ordulu şehit Kerim Örtücü'nün ailesi, ilkokul öğrencilerini ziyaret etti.

Hakkari'de teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün ailesi, Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Şehidin kabrini ve şehidin yakınlarını ziyaret eden 4 B sınıfı öğrencileri, şehidin ailesini okulda ağırladı.

Annesi Nahide ve babası Ahmet Örtücü, okul müdürü Mehmet Kırca, sınıf öğretmeni Bahri Yıldırım, diğer öğretmenler, öğrenci ve velilerle buluştu.

Öğretmen Yıldırım, şehit ailesinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Elleri boş gelmeyip şehidimizin isminin yazılı olduğu kalemleri de hediye olarak getirmişler. Üstelik onların varlıkları bizim için en büyük hediye." dedi.

Anne Örtücü de öğrencilerle oğluna ilişkin anılarını paylaştı.

Oğlunun çok iyi bir öğrenci olduğunu ve ilkokul karnelerini hala sakladığını anlatan Örtücü, şunları söyledi:

"Oğlum üniversite sınavlarına girdi. İki yıllık bir bölüm aldı ama gitmeyerek uzman çavuş olmaya karar verdi. Seve seve gitti. Allah'ta ona şehitlik mertebesi nasip etti. Cennette olduğu için çok mutlu. Siz de Kerim Ağabeyinize dua edin. Sizin dualarınız kabul olur. Sürekli takdir belgesi getiriyordu, ilkokuldayken aldığı takdirleri saklarım. Okul kıyafetleri asla leke olmazdı. Kitapları bir sene kullanılmış kitaba benzemiyordu, o kadar temizdi. Çok tertipli ve düzenli bir çocuktu. 24 yaşında şehit oldu. Gençti ama Allah o kadar ömür nasip etmiş. O da o kadar ömrünü yaşadı ve şehit oldu."

Şehit anne ve babası, öğrenciler ile öğretmenlere üzerinde "Şehit Kerim Örtücü" yazılı kalemleri hediye etti.