ORDU (AA) - Ordu Üniversitesi’nce Doğu Karadeniz Bölgesi’nde serbest sistem yumurta tavukçuluğunun yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Ünye ilçesinde üreticilere seminer verildi.

Farklı üretim modellerini devreye sokmak, üreticilerin gelir seviyesini artırmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde serbest sistem yumurta tavukçuluğunun yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan proje, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (DOKAP) onayıyla Ordu'da hayata geçti.

Bu kapsamda Ünye Ziraat Odası toplantı salonunda bir araya gelen üreticilere serbest sistem yumurta tavukçuluğuyla ilgili bilgi verildi. DOKAP Bölge Tanıtım İdaresi Başkanlığı Proje Planlama Koordinatörü Hasbi Şeker, yaptığı açıklamada yumurta tavukçuluğunun, Ordu ilinde pilot olarak başlatılan ve DOKAP kapsamında 8 ile dağılacak bir proje olduğunu söyledi.

Projede çok yüksek rakamların konuşulmadığını belirten Şeker. "300'lük ya da 400'lük kümesler kuruluyor. Bunun sebebi kişilerin belli bir miktarda kazanç sağlaması. Kırsal alanlarda ki insanların ekonomik değerlerinin artırılması düşünülen bir çalışma. Amacımız hayvanların serbest bir şekilde dışarıda gezerek psikolojik rahatlığını sağlamaktır. Kaliteli, güzel, insan sağlığına daha verimli bir yumurta elde etmektir. Kurulacak bir kümesin maliyeti 24 bin liradır. Ziraat odaları vasıtasıyla kredilendirme işlemleri sağlanıyor" diye konuştu.

Ordu'da bugüne kadar bazı ilçelerde yaklaşık 100 işletmenin proje kapsamında hizmete başladığını belirten Şeker, taleplerin arttığını, aynı zamanda Giresun ve Samsun illerinden de taleplerin geldiğini sözlerine ekledi.