ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye'de meydana gelen yağışların son 10 yılın en büyük doğal afeti olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, ekiplerin, meteorolojik verilere göre, bu tür durumlara karşı her an hazırlıklı durumda olduğunu belirtti.

Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bölgemizde meteoroloji tarafından dün itibariyle yapılan uyarı sonrası ekiplerimiz, sabah 05.00 saatlerinde meydana gelen yağışlara anında müdahalede bulunarak, vatandaşlarımızın daha büyük bir sıkıntı yaşamalarını engellemiş oldu. Her zaman söylediğimiz gibi alt yapı çok önemli. Maalesef şehirlerimizin altyapısı yetersiz. Bu yüzden Altınordu'da, Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı çalışmasını başlattık. Aynı çalışmalar diğer ilçelerimizde de devam edecek. Ben başarılı çalışmalarından dolayı tüm ekiplerimizi kutluyorum. Ünyemize büyük geçmiş olsun."

Bu arada, Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçede gece saatlerinde başlayan aşırı yağışlara bağlı olarak metrekareye 240 kilogram yağmur düştüğü ifade edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yağış nedeniyle kriz masası oluşturulduğunun dile getirildiği açıklamada, ekiplerin, ilçeden geçen Tabakhane Deresi'nde su seviyesinin yükselmesiyle müdahalede bulunduğu ve derenin taşması önlendiği vurgulandı.

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) bünyesindeki 80 personel, 25 araç ve iş makinesi ile İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 14 araç, 16 adet motopomp ile dalgıç pompa ve 70 personelden oluşan 14 ekibin kısa sürede Tabakhane Deresi bölgesine sevk edildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belediye ekipleri tarafından ilk olarak şehrin içerisinden geçen Tabakhane Deresinde herhangi bir tıkanma yaşanmaması için iş makineleriyle müdahalede bulundu. Sonrasında ise aşırı yağışlarına bağlı olarak kriz masasına ulaşan 77 ihbarı değerlendiren ekipler, sağanak yağmura rağmen iki saat içerisinde su baskınlarının 7'’ine anında müdahale etti."