ORDU (AA) - Ünye Müftüsü Vedat Başsan, "Halep'te insanlık ölmesin" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında, ilçede 62 bin lira yardım toplandığını belirtti.

Başsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım kampanyasına Ünyeliler'in de destek verdiğini ifade etti.

Halep'te yaşanan olaylardan nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye genelinde "Halep'te insanlık ölmesin" sloganıyla yardım kampanyası başlattığını anımsatan Başsan, "Biz de Ünye Müftülüğü olarak bu konuda duyurularımızı yaptık. Ünyeliler yardım kampanyasına duyarlı davrandılar." dedi.

Kampanya doğrultusunda, cami cemaatinden 47 bin 671 lira yardımda bulunulduğunu anlatan Başsan, şöyle konuştu:

"Yine Ünyeli iş adamlarımızdan yardımlar geldi. Öğrencilerimiz de Halep için kayıtsız kalmadı. Ünye Anadolu Lisesi ve etüt merkezlerinde okuyan gençlerimiz yardımda bulundular. Kendi aralarında harçlıklarını toplayıp Halepli kardeşleri için getirdiler. Bu gençlerimizi yaptıkları yardımdan dolayı kutluyorum ve gerek arkadaşlarına, gerekse topluma örnek olmalarını diliyorum. Yine duyarlı vatandaşlarımız Müftülüğümüze gelerek yardımda bulundu. Gelen bütün yardımların toplamı 61 bin 919 lira oldu. Ünyeli kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Yaşanan bu insanlık dramına kayıtsız kalmadılar."

Müftü Başsan, Diyanet İşleri Başkanlığınca Halep için açılan hesaba yardımların yatırıldığını dile getirerek, yardımda bulunmak isteyenlerin Ünye Müftülüğüne gelerek yardım yapabileceğini kaydetti.