ORDU (AA) - Ünye Belediyesinin "Ekmeğini Çöpten Kazan" sloganıyla başlattığı Çevre Kart Projesi ile 1,5 ayda 40 ton geri dönüşüm elde edildiği bildirildi.

Ünye Belediyesinin “Ekmeğini Çöpten Kazan” sloganıyla yürüttüğü Çevre Kart Projesi kapsamında İpekyolu Mahallesi’nde hazırlanan geri dönüşüm ofisi törenle açıldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, törende yaptığı konuşmada, vatandaşlara verilen Çevre Kart ile geri dönüşümü mümkün olan atıkların toplanarak, karşılığında vatandaşların ekmek ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Projede 5 kilogram geri dönüşümün 1 ekmeğe denk geldiğini belirten Çamyar, şunları söyledi:

"Puan usulü çalışan sistem ile vatandaşların kartlarında her bir kilogram geri dönüşüm atıkları için puan toplanıyor. 5 kilogram geri dönüşüm atığı 100 puan olurken, bu puanın karşılığı 1 liraya denk geliyor. Bu puanlarla da vatandaşlar istedikleri zaman anlaşmalı fırınlardan ekmek alabiliyorlar."

Çamyar, 1,5 aydır devam eden projede 40 ton atığın geri dönüşümle ekonomiye kazandırıldığını bildirdi.

Törene, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman da katıldı.

- Berberler "Amerikan traşı" yapmayacak

Ünyeli berberler, ABD'nin Türkiye'ye karşı tutumunu iş yerlerine astıkları "Amerikan Traşı Yapmıyoruz" yazılı afişlerle protesto etti.

ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı kararları protesto etmek isteyen berber esnafı, iş yerlerine "Amerikan Traşı Yapmıyoruz" yazılı afiş astı.

İlçede 30 yıllık berberlik yapan Bekir Şahin, ABD'yi protesto için "Amerikan traşı" olarak adlandırılan modelde saç kesimi yapmama kararı aldıklarını belirtti.

Berber esnafından Ruhi Taş ise dolar tamamen düşene kadar uygulamalarının geçerli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ünyeli berberler olarak Amerikan tıraşı yapmıyoruz. Artık kendi geleneklerimize, kendi örf ve adetlerimize uygun tıraş stilleri yapacağız. Amerikan tıraşı değil bundan sonra Türk tıraşı yapılacak. Dolar başta olmak üzere Amerika’nın hiçbir şeyini kullanmak istemiyoruz. Ülkemize sahip çıkmak ve korumak istiyoruz."