ORDU (AA) - Ünyeli Alim Yusuf Bahri Efendi'nin tarihi evi restore edilerek müzeye dönüştürülecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin belediyenin yapacağı çalışmalar ile yeniden hayat bulup müze olacağını söyledi.

Çamurlu Mahallesi'ndeki evin müze olması için yürüttülen çalışmalara ilişkin Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Yusuf Bahri Efendi Ünye'de yaşamış bir alim, devlet adamıdır. Bu ev uzun yıllar atıl kalmış, metruk ve bazı yerleri yıkılmış durumda. Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar ile evde yaptığımız inceleme sırasında Yusuf Bahri Efendi'nin evinde namazgahını gördük, onu çıkarttık.

Bu konuda Samsun Anıtlar Kuruluna bir yazı yazdık. Kurula yazdığımız yazıda Yusuf Bahri Efendi'nin yaşamış oluğu evin tescili ile ilgili bir karar istedik. Onlar da geldiler, hep birlikte gezdik ve Yusuf Bahri Efendi’nin yaşadığı evin ve bölgenin tescili yapıldı."

Başkan Yılmaz, söz konusu evde restitüsyon ve restorasyon çalışması yapılacağını belirterek, "Eski belgeleri ve fotoğrafları ile Anıtlar Kuruluna bir restitüsyon projesi sunacağız. Bu proje kabul edildikten sonra da ikinci aşamaya geçerek restorasyon projesini sunacağız. Bu iki proje de kabul edildikten sonra Yusuf Bahri Efendi kabrini de evini de hayata geçirmiş olacağız. Bu uzun soluklu bir proje. Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar bu konuyla özel ilgileniyor. Yapım aşamasına 2019 yılında geçmeyi planlıyoruz." dedi.