ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye'de organize sanayi bölgesi kurulması ilk adımı attıklarını ama bunun gerçekleşmesi için birlik içinde olunması gerektiğini dile getirerek, "Ünye’yi bir ve beraber olma konusunda aynı faydada buluşmaya davet ediyorum. İlk davetime halen cevap gelmediği için davet ediyorum. Biz konuşuyoruz, konuştuktan sonra herkes kendi sevdasına dalıyor." dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen istişare toplantısında, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Ünye’nin 30 yıllık organize sanayi bölgesi (OSB) hayalini hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Büyükşehir belediyesi olarak bunun için ilk adımı attıklarını ancak Ünye'nin de bu işin takipçisi olması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Önemli olan Ünye’nin tek yumrukta tek bir noktaya vurabilmesi. Zaten biz vurduğumuz zaman bırakın sorunu sorun olmaktan çıkarmayı, vurduğumuz masayı parçalarız. Bu anlamda Ünye’yi bir ve beraber olma konusunda aynı faydada buluşmaya davet ediyorum. İlk davetime halen cevap gelmediği için davet ediyorum. Biz konuşuyoruz, konuştuktan sonra herkes kendi sevdasına dalıyor. Sorunları gidermenin yolu çözmek.”

- Nüfusta 800 bin hedefi

Yılmaz, Ordu'nun nüfusunun 2019 yılında 800 bine çıkmasını hedeflerini de dile getirerek, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz hafta nüfusumuzun resmi rakamlara göre 750 bin 553 olduğu açıklandı. 22 bin nüfus artışımız var. Her bir nüfus için artışında kişi başı Ordu’ya 300 lira gelirde fazlalık oluştu. Bunu ilçe belediyeleri ile büyükşehir paylaşıyor. 22 bin kişi ile gelirimiz aylık 660 bin lira, yıllık ise 8 milyon lira fazladan gelir elde edeceğiz. Hedefimiz haziran ayından itibaren nüfus kampanyasına başlayarak nüfusumuzu gelecek yıl 775 bine, seçimin olacağı 2019 yılında ise 800 bine çıkarmak. Nüfusu yakalamadaki amacımız ise şu an 6 milletvekilliğimiz garanti, yeni anayasa geçtiği takdirde ise 760 bini geçtiğimizde 7 milletvekilimiz olacak. Bu hem muhalefetin işini kolaylaştıracak, hem de bizim partimizin işini kolaylaştıracak.”

- Büyükşehir Ünye'de 93 milyon lira yatırım yaptı

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Ordu’nun büyükşehir olmasıyla Ünye ilçesinin birçok yatırıma kavuştuğunu ifade etti.

Büyükşehir belediyesinin ilçeye 2,5 yılda 93 milyon lira tutarında yatırım yaptığını bildiren Çamyar, "Gördük ki büyükşehir Ünye’ye iyi geliyor. Sayın Başkanımız Enver Yılmaz başta olmak üzere, emeği geçen herkese Ünyeliler adına teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor da katıldı.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, toplantının ardından beraberindekilerle Ünye Çöp Ayrıştırma Tesisi’nin yapılacağı alan ile Fevzi Çakmak Sosyal Yaşam Merkezi inşaatı ve Ünye Kapalı Çarşı Projesi'nde incelemeler yaptı.