ZONGULDAK (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü ve Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde başarılı olan 120 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Zonguldak Vali Ahmet Çınar, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, girişimcilik fikrinin oluşması bile kalkınmamız açısından önemli olduğun söyledi.

Sertifika almanın devamını getirmenin önemli olduğunu ifade Çınar, şöyle konuştu:

"Hepimizin ekonomik anlamda yeni kapıların açılmasına, yeni şirketlerin kurulmasına, yeni sektörlerde biz de var olalım fikrine hepimizin ihtiyacı var. Bizim ekonomik anlamda gelişirken sosyal anlamda da gelişmemiz lazım. Bu bizim iş ahlakımıza da etki edecektir. Alın teri ve helal lokmayla haramdan kaçarak ahlaklı bir yolla zengin olmak çok güzel bir şey. Devletin topyekun ülke genelinde ve özelinde uygulanan politikalar, insanların motivasyonu hepsiyle beraber değerlendirilmesi gerekir. Bu nedenle bugün yapılan bu töreni önemsiyorum. Kalkınmak kolay değil. Belli modelleri bulmak, uygulamak, sürdürülebilirliğini sağlamak çokta kolay işler değil."

Konuşmanın ardından sertifika almaya hak kazanan 120 kursiyere belgeleri protokol üyelerince verildi.