Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başta bonzai olmak üzere tüm uyuşturucu maddelerle etkin şekilde mücadele etmek için eylem planı hazırlandığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, üreten ve pazarlayanlara verilecek yasal cezaların 2 katına çıkarıldığını belirtti.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzeren Çanakkale’ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Çanakkale Valiliğine geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, başta bonzai olmak üzere uyuşturucu maddeyle daha etkin mücadele edebilmek için eylem planı hazırlandığını söyledi. Uyuşturucuyla mücadele konusunda 7 bakanlığın ortak çalışma yaptığını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, “Önümüzdeki 15-20 gün içerisinde gerek bakanlıkların alması gereken önlemler gerekse ortak yol haritası şekillendirme çalışmaları devam ediyor. Buna Türkiye Yeşilay Cemiyeti başkanlığından yetkililer dahil edildi. İnşallah en kısa zamanda, topluca, tütünle mücadele çalışmalarında olduğu gibi uyuşturucu ile mücadelede de bir eylem planı hazırlamış olacağız. Zaten yasal düzenlemeleri Haziran ayında yapmıştık. O anlamda, yasal düzenlemelerin caydırıcılığı kamuoyuna yansımamış olabilir. Ama biz uyuşturucunun gerek üretiminde gerek pazarlamasında, ulaştırılmasında tüm kademelerdeki cezaların, Haziran ayında Türk Ceza Kanununda yaptığımız değişiklikle, cezalarda eskiye oranla 2 misli ya da daha üst sınırlara taşıdığımız cezalar oldu. Yasal düzenleme konusunda olağanüstü bir yeni tedbire gerek var mı yok mu? Onu bu çalışmadan sonra göreceğiz ama yeni yasal düzenlemeler zaten gereken caydırıcılığı gösterecektir” dedi.
Valilik ziyareti esnasında Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, bir tablo hediye edilen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra yeni yapılan Çanakkale Devlet Hastanesi inşaatını inceledi.
(İHA)