TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Ülkemiz dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girecekse bu, sağlıklı yetişmiş nesiller ile beraber olacaktır. Bu konuda üzerimize çok büyük sorumluluklar düşüyor." dedi.

Yavuz, İçişleri Bakanlığının himayesinde, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile Trabzon Muhtarlar Federasyonu iş birliğinde kentteki bir otelde düzenlenen "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Muhtarın Rolü" sempozyumunda yaptığı konuşmada, konunun terör, hatta bazı durumlarda daha vahim olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin, devletin tüm kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin uyuşturucuyla mücadele hususunda hemfikir olduklarını vurgulayan Yavuz, muhtarların da bu konuda önemli görevleri bulunduğunu anlattı.

Trabzon'un nüfusunun 786 bin olduğunu anımsatan Yavuz, "En yüksek mülki idare amirliği makamında bulunan, devletimiz, hükümetimiz adına bu ili idare etmekle görevlendirilen bir kişi olarak sorumluluğum ne ise sizler de benim değerli mesai arkadaşlarım olarak bu konuda görevlisiniz. Bütün güvenlik birimlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla sorumluyuz. Birlik ve beraberlik içinde, paylaşımla hareket etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz, uyuşturucu ile mücadele konusunda Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da duyarlılığın üst düzeyde bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın, gençlerimizin karşı karşıya olduğu tehlike açık. 'Bir defadan bir şey olmaz. Ben de kullanıyorum, ne olacak geri dönersin. Hiç ücret alınmayacak senden' diye başlatılır ve devamında artık içinden çıkılmaz bir hale dönüşür. Önemli olan bu noktaya gelmemek. Toplumda bu konuda bir bilgilenme, algı yoğunlaşması var. Ülkemiz dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girecekse bu, sağlıklı yetişmiş nesiller ile beraber olacaktır. Bu konuda üzerimize çok büyük sorumluluklar düşüyor."

Türkiye'nin terörle mücadeleyi sürdürdüğünü belirten Yavuz, Suriye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı'nda güvenlik kuvvetlerinin canla başla mücadele ettiğini söyledi.

Türkiye'nin daha önce de Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaptığını hatırlatan Yavuz, "15 Temmuz'da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık ama hepsini birlik ve beraberlikle, birbirimize olan inancımızla aştık, aşıyoruz ve aşacağız. Milli ve manevi değerlerimizi yeniden canlandırarak, var olanı daha da güçlendirerek bu tür toplumsal sorunları birlikte aşacağız." diye konuştu.

Bağımlılık konusunun sadece uyuşturucu madde bağımlılığını içermediğinin altını çizen Yavuz, "İnsanların hayatının akışını olumsuz etkileyen birçok tehlikeyle karşı karşıya kaldığı ve ortak payda bağımlılık olarak tanımlanan büyük bir toplumsal sorundur aslında. Her alanda olduğu gibi bu konuda da birlikte mücadele etmek zorundayız. Onun için en önemli görevlerden biri de siz değerli muhtarlarımıza düşüyor. Sizlerin vereceği önem ve sağlayacağı katkı son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Sempozyuma AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ile muhtarlar katıldı.