Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, alınan istihbarat doğrultusunda İlkadım ilçesi 100. Yıl Bulvarı, Terme ilçesi ve Ordu'nun Ünye ilçesinin Tekkiraz beldesinde düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2'si kadın toplam 11 kişi, 1 kilo 150 gram esrar ile yakalanarak gözaltına alınmıştı. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaları tamamlanan 4 kişi, savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.
M.Ö., Y.Ö., A.C., İ.G., S.A., E.B.Ö. ve S.K. adlı kadın sorgularının tamamlanmasının ardından, "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edilmiş, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.Ö., Y.Ö. ve İ.G., tutuklanmış, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Operasyonu yöneten savcı, bir üst mahkemeye itirazda bulunarak serbest kalan 4 kişinin tutuklanmasını talep etti. Üst mahkeme dosyayı inceleyerek serbest bırakılan S.K. adlı kadın ile A.C. ve S.A.'nın tutuklanmasına karar verdi. Narkotik ekipleri tarafından yeniden gözaltına alınıp Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 3 kişi tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.