KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında asayiş kursuna katılarak 14 hafta süresince gerçekleştirilen terörle mücadele başta olmak üzere birçok kursu başarıyla tamamlayan 2 bin 37 uzman erbaş için tören düzenlendi.

125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında 22'inci Dönem Uzman Erbaş Branşı Kurs Kapanış Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Törende konuşan Karabük Valisi Mehmet Aktaş, tarihte mukaddes vatan toprakları söz konusu olduğunda en olumsuz koşullarda dahi devleşerek, dünyanın en büyük güçlerine meydan okuyan kahraman Türk gençlerinin, emsalleriyle asla mukayese edilemeyeceğini söyledi.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" idealini asırlar öncesinden belirleyen yönetim anlayışının yeni hayatlarında ve görevlerinde temel ilkeleri olması gereğini önemle hatırlatmak istediğini vurgulayan Aktaş, şunları kaydetti:

"Yasalara bağlı, hukuk devleti sınırları içerisinde, insan hak ve hürriyetlerine azami dikkat ve özen göstererek görev yapacağınızı, gayri meşru hiçbir odağın emrine girmeden sadece devletin emrinde ve milletimizin hizmetinde olacağınızdan, vazifenizi en güzel biçimde icra edeceğinizden şüphemiz yoktur. Sizler, Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan Jandarma Genel Komutanlığının onurlu birer ferdi olarak, birlik ve beraberlik ruhu içinde yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak, her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz. Bu uğurda gerektiğinde Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin gibi gözünüzü kırpmadan canınız pahasına da olsa vatan hainlerine gereken dersi vereceğinizden şüphe etmiyoruz."

Kursu birinci bitiren Nebim Ercandağı yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından kurslarda başarılı olan uzman erbaşlara Vali Aktaş, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal tarafından belgeleri verildi.

Kursa katılan uzman erbaşların hazırladığı gösterinin ardından tören geçişi yapıldı.

Uzman erbaşlar, törenin ardından aileleriyle bir araya geldi.