TRABZON (AA) - Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden bin 250 metre yükseklikte yer alan, doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in doğa harikası turizm merkezi Uzungöl'de yapılan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Uzungöl'ün Türkiye'nin en yoğun turist çeken turizm merkezlerinden biri olduğunu, turizm sezonu öncesinde bu önemli alandaki çalışmaların tümüyle tamamlamış olacağını belirtti.

Uzungöl'de çok önemli altyapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Çaykara ilçemizin Uzungöl Mahallesi içme suyu kanalizasyon yağmur suyu İnşaatı tamamlanmıştır. Proje kapsamında içme suyu kaynakları coanda tipi su alma yapısıyla iyileştirilirken 7 bin metrede isale ve şebeke hattı inşa edilmiştir. Kanalizasyon çalışması ile infiltrasyon ve exfiltrasyonun önüne geçilmiştir. 4 bin metre kanalizasyon hattı ve 70 muayene rögarının inşa edildiği proje kapsamında mevcut terfi merkezi de iyileştirilmiştir. Uzungöl'de yağmur suyu sistemi oluşturularak ayrık sistem alt yapı düzenine geçilmesi ve biyolojik atık su arıtma tesisine arıtılamayacak seyreltik su gelmesinin önüne geçilmesi için gerekli çalışmalar sahaya tatbik edilmiştir. Bu amaçla 4 bin metre yağmur suyu hattı ile 200 muayene bacası ve 400'de yağmur suyu toplama ızgarası inşası tamamlanarak hizmete alınmıştır."

Zorluoğlu, Uzungöl'deki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirterek, alt ve üst yapı çalışmalarından dolayı bozulan yolların ve çevre düzenlenmelerinin de yenileme çalışmaları kapsamında yapılacağını aktardı.

Bu sezon Uzungöl'de çok sayıda yerli ve yabancı turisti en iyi şekilde ağırlamayı hedeflediklerini ifade eden Zorluoğlu, "Alt ve üst yapı çalışmalarının ardından yolları ve çevre düzenleme çalışmalarını da 10 güne kadar tamamlayıp, inşallah Uzungöl’de eskisinden daha sağlıklı bir altyapıyla verimli bir turizm sezonu geçireceğiz." ifadelerini kullandı.