Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistler tepelere çıkarak yamaç paraşütü yapıyor.
Ülkelerindeki aşırı sıcaklardan bunalan Arap turistler tatil için Trabzon’un yemyeşil yaylalarını geziyor. Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de sıcaktan bunalan turistler, yamaç paraşütü ile birlikte Uzungöl’ü yukarıdan izlemenin keyfini çıkartıyor.
İki senedir yapılan yamaç paraşütü ile ilgili işletmeci Orhan İnan, yamaç paraşütüne ciddi anlamda bir ilginin olduğunu söyledi. İnan, “Bir taraf Soğanlı dağları bir taraf Kaçkar Dağları bunların ikisinin arasında vadisinin tam ortasındaki doğanın cenneti Uzungöl’ü havadan görmek gerçekten bir başka. Bunu herkesin yaşamasını istiyoruz. Günde yaklaşık 50 uçuş yapıyoruz. Pilotlarımızın hepsi deneyimli. Şimdiye kadar Allah’a şükür en ufak bir kaza olmadı. Uzungöl bunun için çok müsait” dedi.
Trabzon’daki yamaç paraşütçülerinden Şener Bayraktar, 20 yıldan beri bu işle uğraştığını söyledi. Bayraktar, “Uzungöl’e Arap turistler tarafından yoğun bir talep olduğu için 900 metrede uçuş yapıyoruz. 15 dakikalık bir hava turumuz var. Oldukça ilgi gösteriyorlar. 2 aydır buradayız. Turizmde alternatif olarak hizmetlerde bulunmaktayız. Burada Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan’dan misafirlerimiz bulunmaktadır. 1 hafta 10 gün gibi geliyorlar. Onlar için burası bir cennet” diye konuştu.
(İHA)