ORDU (AA) - Ordu Valisi irfan Balkanlıoğlu, çeşitli tarihlerde judo, tekvando, kick boks ve sualtı sporlarında dereceye giren sporcuları altınla ödüllendirdi.

Başarılı sporcuları makamında ağırlayan Vali Balkanlıoğlu, çeşitli branşlarda dereceye giren Tuğba Yayla, Seval Yayla, Minel Akdeniz, Furkan Şişcioğlu, Erdal Danışman, Batuhan Çakmak, Ferhat Demirhan ve Metin Mert Koçuk'u tebrik ederek, başarı diledi ve altınla ödüllendirdi.

Sporun gençler açısından son derece önemli ve faydalı bir uğraş olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Sporla ilgilenen gençlerimiz toplumla, arkadaşlarıyla uyumlu, paylaşmayı bilen birey olarak çıkıyor. Bir de ülkemiz açısından çok önemli. Sporun ülkeler açısından propaganda özelliği de var. Son dönemde Avrupa'da, Balkanlar'da ve Ortadoğu'da dereceler elde eden sporcular çıkmaya başladı. Ordu gibi çok da büyük olmayan bir vilayette bu kadar sporcunun çıkması ve ayrıca Türkiye çapında derecelere girmesi, birinci olması, Avrupa’da ve dünyada madalya almaları bizim göğsümüzü kabarttı" dedi.

Sporcularla sohbet eden Vali Balkanlıoğlu, "Bu başarılarınız sizin emsaliniz gençlere de örnek olur. Sizleri yetiştiren hocalarınızı ve gençlik spor teşkilatımızı kutluyor, başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyarette, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Şube Müdürü Fatih Şahin, judo antrenörü Yüksel Çalışkan, tekvando antrenörü Yalçın Angın, boks antrenörü İsmail Uykur, yüzme antrenörü Cüneyt Şipal de hazır bulundu.