ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere gerçekleştirdiği toplantının ikincisini Ulubey ilçesinde görev yapan muhtarlarla yaptı.

Ulubey Ziraat Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ersin Soydan, TKDK Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Ulubey Ziraat Odası Başkanı Akif Atlı ile ilçedeki 41 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Balkanlıoğlu, valilerin illerde Cumhurbaşkanının ve hükümetin temsilcisi konumunda olduklarını ifade ederek, mevzuat gereği her bakanın ildeki idari ve siyasi yürütme organı konumunda olduklarını söyledi.

Balkanlıoğlu, "Bakanlık herhangi bir karar aldığında veya bir kanun yayınlandığında, onun uygulama esaslarına dair yönetmelik, yönerge, genelge, yazılı emir gibi ne varsa hepsi bize gelir ve biz bunları bütün kamu kurum ve kuruluşlarına tamim ederiz. Kanunlara ve mevzuatlara uygun davranılıp davranılmadığını yine biz takip ve tarassut ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmiş kişiler olarak muhtarlarımıza verdiği değer muvacehesinde bizler de muhtarlarımızla bu tür toplantılar vesilesiyle bir araya gelerek, onların derdini, istek, dilek ve şikayetlerini dinliyoruz." dedi.

Muhtarların, demokrasinin kılcal damarları olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, muhtarların bir kitleyi temsil ettiğini ifade etti.

Balkanlıoğlu, şunları dile getirdi:

"Kendilerine oy verip seçen insanları temsilen bu göreve geliyor. O nedenle bir muhtar bir daire müdürümüze gittiğinde derdini anlattığı zaman 'muhtarın talebine öncelik verin' demişimdir. Muhtarlar, demokrasimizin beşiğidir. Köyünde, mahallesinde olanı biteni çok çok iyi bilirler. İnsanlar ona itimat etmişlerdir. Seçilmiş insanlara çok değer veriyoruz. Sizlerin, istek, talep ve şikayetleriniz zamanında işlem görsün diye valilikler ve belediyeler bünyesinde muhtarlar bürosu oluşturuldu. Muhtarlarımızın her türlü işlemleri bu bürolar vasıtasıyla takip ediliyor. Biliyoruz ki, ihtiyaçlar sınırsızdır. Ama kaynaklar sınırlıdır. Dolayısıyla sonsuz ihtiyaçları elimizdeki kaynaklarla karşılayabiliriz. Hangi hizmet acilse öncelik o hizmetin görülmesine verilmelidir. İhtiyaç ve talepler, öncelik gözetilmek suretiyle sıralamaya tabi tutulmalıdır. Bunu yaparken de adaletli davranmalıyız."

Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan da muhtarla yapılacak toplantıların, karşılıklı fikir teatisinde bulunulması yönünden faydalı olacağını dile getirdi.

Toplantının sonunda, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ve Ulubey Muhtarlar Derneği Başkanı Muhittin Semiz tarafından Balkanlıoğlu’na, toplantının ve ziyaretin anısına plaket ve hediye takdim edildi.