ORDU (AA) - Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun Ordu’nun turizmde bir marka kent olması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Ordu'ya davet ettiği TRT Al Arabiya kanalı Ordu çekimlerini sürdürüyor.

Vali Balkanlıoğlu, Arap ülkelerinde de izlenen kanalın "Hayırlı Sabahlar" programında Muhammed Hayri'nin sorularını yanıtladı.

Teleferikle Boztepe'ye çıkılırken, Ordu'nun güzellikleri eşliğinde yapılan röportajda Balkanlıoğlu, "Biz, Ordu’nun son derece güzel olduğunu buraya vali olarak atandıktan sonra gördük ve tanıtım yapmaya karar verdik. İnsanlar sadece fındığa bağlı olmasınlar, ziraat dışında da gelirleri olsun diye çaba içine girdik." diye konuştu.

"Ordu, çok güzel turizm potansiyeli olan bir vilayet. Cennet bahçelerinden bir bahçe." diyen Vali Balkanlıoğlu, şunları dile getirdi:

"Arap ülkelerinin önde gelen yayın organlarının temsilcilerini Ordu'ya davet ederek, ilimizin güzelliklerini kendilerine gösterme fırsatı bulduk. Arap gazeteciler ülkelerine döndüklerinde Ordu’yla ilgili izlenimlerini okuyucularıyla paylaştılar. Ordu’nun güzellikleri görüldükçe, yıllık yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı 200 binlerden 500 binlere çıktı. Turizm yatırımları arttı ve insanlar turizmden para kazanmaya başladılar. Ziyaretçi sayısı daha da artacaktır. Ordu, Türkiye'nin en güvenilir illerinin başında geliyor. İnsanlarımız misafirperverdir ve Arap alemindeki Müslüman kardeşlerini bağrına basmaya hazırlar."

Ordu'da halkın fındıkla geçindiğine işaret eden Vali Balkanlıoğlu, "Fındığın yanında balcılık ve kivi de önemli gelir kaynakları arasında yerini alıyor. Bayraklı plajları ile dikkat çeken Ordu’da, can güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı cankurtaran hizmeti veriliyor. Ayrıca, Ünye ilçemizde 5 yıldızlı ve 500 yatağa yakın güzel bir otel açıldı. Boztepe'de güzel bir otel açıldı. Restoranlar, eğlence mekanları, çeşitli turizm aktiviteleri, at çiftlikleri atv aracı ile gezebilme ve yamaç paraşütü gibi faaliyetlerle turistleri burada güzel manzaralar karşısında gezdirmek, eğlendirmek ve dinlendirmek noktasında bir çok yatırım faaliyetlerimiz bulunuyor." diye konuştu.

Ordu'nun güzelliklerinin herkes tarafından bilinmesini istediklerini vurgulayan Balkanlıoğlu, bu amaçla tanıtım çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.