ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, valilik bünyesinde oluşturulan "Açık Kapı" bürosunu ziyaret etti.

Bektaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Açık Kapı uygulamasının vatandaşların talep ve sorunlarının çözümü konusunda iyi bir uygulama olduğunu söyledi.

İl merkezlerinden başlayarak ilçelere de oluşturmayı amaçladıkları bir uygulama olduğunu ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

"İstanbul Belediyesinde daha önceden 'Beyaz Masa' uygulaması vardı. Biraz ona benzer bir uygulama. Daha sistematize edilmiş, geliştirilmiş ve biraz da iyi düşünülmüş bir uygulama. Başlangıcından bu güne bir yıl geçmiş. Bir yıllık bir tecrübe burada birikti. Yıl dönümü itibarıyla ufak bir toplantı yapalım, biraz daha vatandaşımız buradaki imkanı duysun, farkına varsın istedik. Malum şehirler büyüyorlar, vatandaş alacağı hizmetlerle alakalı başvuracağı yerleri bulmada ve ne yapacağını bilmekte zorluklarla karşılaşabiliyor. Tabii ki her kurum kendisine tevdi edilen hizmeti yerine getirmeye çalışıyor. Vatandaş oraya gittiğinde hakkı olan hizmeti alıyor ve alması gerekiyor fakat ortak bir noktada herkesin rahatça ulaşabileceği, ayakaltı bir noktada bir danışma ve rehberlik biriminin olmasına ihtiyaç hissedildi. Vatandaşlarımız yani ne sorunu varsa bir aidiyet, bir çeşitliliğine bakmadan belediye, sağlık, alt ve üstyapı, çevre, okulla eğitimle trafikle ve ne ile ilgili bir sıkıntısı varsa ilk 'Nereye gitmem gerekir?' sorusunu sormadan önce rahatlıkla gelip, çalacağı bir kapı burası. Burada böyle bir vatandaşa açık kapının olduğunun bilinmesini istiyoruz. Zaten biliniyor, daha çok bilinsin istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. İyi bir sistematik oluşturulmuş. Sorumlu bir vali yardımcımız ve arkadaşlarımı var. Gerekli organizasyon kuruldu."

Bektaş daha sonra "Açık Kapı" çalışanlarından yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.