TOKAT (AA) - Tokat Valisi Cevdet Can, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Can, mesajında, bir eğitim-öğretim yılına daha başlamanın sevinci ve heyecanı içinde olduklarını bildirdi.

Milleti ve ülkeyi geleceğe güvenle taşımanın ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirten Can, "Ülkemizin dünyadaki itibarı için beşeri sermayemizi iyi eğitmek ne kadar çok önemliyse, ülkemiz içerisinde hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için kendi beşeri sermayemizi, çocuklarımızı, gençlerimizi iyi eğitmek zorundayız. Ülkemizin ve milletimizin geleceği eğitimden geçiyor" ifadesinde bulundu.

Tokat'ın Türkiye ortalamasına bakıldığında eğitimde belli bir kaliteyi yakaladığına dikkati çeken Can, eğitimde yakaladıkları kaliteyi daha da yukarılara taşıyacaklarını kaydetti.

Can, şunları aktardı:

"Yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. İlimizde idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz. Bu duygularla yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize üstün başarılar diliyor, ilköğretim haftalarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."