ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, eğitim için gittikleri Avrupa ülkelerinden dönen öğrencileri kabul etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Sevim, öğretmenler Sevda Tan, Ahmet Ayar, Yılmaz Er ve öğrencilerle Vali Doğanay'a ziyarette bulundu.

Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Erasmus+ Programı kapsamında hazırlanan "Web Tabanlı Tasarım ve İşletmelerde Avrupa Stajı" adlı Avrupa projesi kapsamında nisan ve mayıs aylarında Çekya, Polonya ve Portekiz'e giden öğrenciler, bilgi, gözlem ve deneyimlerini Vali Doğanay ile paylaşarak projenin kendilerine ve mesleki gelişimlerine katkı sunduğunu ifade etti.

Bilişim teknolojileri öğretmeni Ahmet Ayar ise projeyle öğrencilere Avrupa'daki teknolojik gelişmeleri ve uygulamaları yakından görme fırsatının sunulduğuna işaret ederek, "Orada hem farklı kültürleri tanıdılar hem de staj deneyimi kazandılar. Bu bakımdan oldukça verimli bir proje oldu." dedi.

Vali Ömer Doğanay da Türkiye'deki eğitim yatırımlarının gençler üzerine yoğunlaştığını ifade ederek, donanımlı, çağın gereksinimlerine cevap verebilen, başarılı öğrencilerin Türkiye'yi uluslararası platformlarda temsil edeceğini söyledi.

Okul müdürü Orhan Sevim de kendilerine her konuda destek olduğu için Vali Ömer Doğanay'a teşekkür etti.