ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, merkeze bağlı Tütüncüler köyünde incelemelerde bulunarak, hastaları evlerinde ziyaret etti.

Geçirdiği felç nedeniyle sağlık sorunları yaşayan 62 yaşındaki Harun Çelik'i ziyaret eden Doğanay, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Vali Doğanay, felç olduktan sonra yürüme zorluğu çektiğini ve eve mahkum olduğunu anlatan Çelik'e tekerlekli akülü araç vereceğini söyledi.

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan ve yaklaşık 5 aydır yatağa bağımlı yaşayan 84 yaşındaki Naide Duran'ı da ziyaret eden Doğanay, devlet olarak yaşlı ve bakıma muhtaç ve hastaların yanlarında olduklarını ifade etti.

Doğanay, son 16 yılda devletin ve hükümetin engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara pozitif ayrımcılık sağladığını belirterek, her alanda olduğu gibi sağlıkta da ülkenin çağ atladığını kaydetti.

Devletin sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürdüğüne dikkati çeken Doğanay, "İnsan sağlığı her şeyden önce gelir. Kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ayağına sağlık hizmeti götürmenin ülke olarak mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi.