ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Yaşam Eğitim ve Kültür Derneğince Tepeköy'de 2015 yılında kurulan Geleneksel Yaşam Kültürü Müzesinin tanıtımına destek sağlama sözü verdi.

Artvin Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sevim, dernek üyeleri Davut Karaaslan, Yalçın Temiz ve Yaşanur Yüksel ile Vali Doğanay'ı ziyaret etti.

Şavşat ilçesine bağlı Tepeköy'de 2015 yılında Şavşat Tepeköy Geleneksel Yaşam Kültürü Müzesi kurduklarını belirten Sevim, müzede, geçmişte geleneksel yaşam kültüründe yer alan ancak köyden kente göç ve teknolojik gelişmelerle kaybolmaya yüz tutan yaklaşık 600 eşyanın sergilendiğini belirtti.

Sevim, köy müzesinin yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Müze açıldıktan sonra bugüne kadar yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti. İlimizin yanı sıra ülkemizin değişik illerinden ve özellikle Avrupa ülkelerinden çok sayıda ziyaretçi müzeyi gezdi. Müze sayesinde köyümüz başta olmak üzere ilçemize ve ilimizin tanıtımına ve turizmine katkı sağladığını düşünüyoruz. Köyümüze olan ilgi ve alakadan dolayı Tepeköylüler olarak çok memnunuz."

Sevim, müzenin daha da tanıtılması için Vali Doğanay'dan yardım istedi.

Doğanay da ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, en kısa sürede köy müzesini ziyaret edeceğini ve tanıtımı noktasında gerekli çalışmaları hemen başlatacağını söyledi.