ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay ile eşi Esma Doğanay, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Hopa ilçesinde yaşayan yürüme engelli 3 kız kardeş ve ailesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 81 ilin valisinin eşleri tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Doğanay çifti, ilçeye bağlı Sugören köyü Zennat Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan kas hastası Büşra (28), Kübra (24) ve Şükriye Çelik (15) kardeşler ile baba İsrafil ve anne Zübeyha Çelik'i ziyaret etti.

Vali Doğanay, 2002 yılından sonra devletin ve hükümetin engellilere ve ailelerine birçok hak ve kolaylıklar tanıdığını söyledi.

Devletin kapılarının engelliler ve ailelerine sonuna kadar açık olduğunu aktaran Doğanay, "Valilik olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Engelli vatandaşlarımızın hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz." dedi.

İzmit depreminin ardından memleketi Artvin'e göç ettiğini belirten baba İsrafil Çelik, "Devletimizin değerli valisini ve eşlerini evimizde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Yaklaşık bir saat kadar sohbet ettik. Çocuklarımın ihtiyaçları konusunda yardımcı olacağını söyledi." diye konuştu.

Vali Doğanay'ın, üniversite mezunu kızı Büşra Çelik'in kamuda işe yerleştirilmesi için İŞKUR müdürünü arayarak talimat verdiğini, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Çelik, "Allah başımızdan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Valimiz Ömer Doğanay'ı eksik etmesin. Devletimiz ve hükümetimiz özellikle son 16 yılda engellilere ve ailelerine çok değer veriyor. Eskiden bizleri kimse hatırlamaz ve ilgi göstermezdi. Rabbim devletimizden, hükümetimizden ve Valimizden razı olsun." dedi.

Ziyaret sonunda Esma Doğanay, engelli kız kardeşlere çeşitli hediyeler verdi.