AMASYA (AA) - Amasya Valisi Salih Işık, terör saldırılarında şehit olan Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız ve Komiser Yardımcısı Kubilay Er'in Merzifon ilçesinde yaşayan ailelerini ziyaret etti.

Işık, yaptığı konuşmada, Türk milleti için vatan sevgisinin büyük önem taşıdığını, milletin vatan ve bayrağın korunmasını ibadet olarak kabul ettiğini söyledi.

Işık, şöyle konuştu:

"Vatan olmadığı zaman devlet, millet olmaz, kutsal değerler kalmaz ve varlık sebebimiz yok olur. Şehitlerimiz bu vazifeyi severek ve inanarak yapmışlardır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız ve Komiser Yardımcısı Kubilay Er kardeşlerimiz de aynı dava uğruna seve seve canını feda etmiştir. Hepimizin şehitlerimize ve gazilerimize büyük bir vefa borcu vardır. Onların ismini kalbimizde ve dualarımızda yaşatacağız."

Işık'a ziyaretlerinde, 5. Anajet Üs Komutanı Tuğgenaral Rafet Dalkıran, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay ve protokol üyeleri eşlik etti.