SAMSUN (AA) - Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, memleketi Kavak ilçesini ziyaret etti.

Hükümet Konağı önünde Kaymakam Recep Koşal ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Karadeniz, makamında Kaymakam Koşal'la bir süre sohbet etti.

Vali Karadeniz, Koşal'a Kastamonu yöresine özgü motiflerle işlenmiş duvar saati ve pano hediye etti.

Daha sonra Merkez Atatürk İlkokuluna geçen Vali Karadeniz, burada öğretmenler ve öğrencilerle sohbet ettikten sonra sınıfları gezdi.

Kavak Belediyesini de ziyaret eden Vali Karadeniz, Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi ile Merkez Atatürk İlkokulu işbirliğinde düzenlenen "Başarı" konulu söyleşiye katıldı.

Rıdvan Çelikel Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide Karadeniz, öğrencilere okumanın önemini vurguladı.

Kendi öğrencilik dönemini anlatan Vali Karadeniz, "Hayatta başarılı olabilmeniz için çok çalışmalısınız. Ama meslek konusunda ne olmak istersiniz? Bunun için kendinize bir hedef belirleyiniz. Bu hedefinize ulaşabilmek için planlı ve çok çalışmanız gerekiyor. Anne babanız, iyi bir meslek sahibi olmanız için tüm imkanlarını kullanarak sizleri okutuyor. Kendinizi anne, babanızın yerine koyunuz. Onun içindir ki sizlere bu emeklerin boşa çıkartılmaması için düzenli, planlı okumanızı tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Program sonunda Kavak Kaymakamı Recep Koşal, Vali Karadeniz'e plaket takdim etti.

Vali Karadeniz'e, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, Emniyet Müdürü Vekili Seyfettin Güveli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük eşlik etti.