AMASYA (AA) - Amasya Valisi Mustafa Masatlı, hafta sonu mesaisinde, Merzifon OSB ve Suluova TDİ Besi OSB'yi ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Masatlı, Merzifon OSB'de yakın zamanda tamamlanması planlanan alt ve üstyapı çalışmaları ile diğer projeleri yerinde inceleyerek, inşası tamamlanmak üzere olan "Farklı Seviyeli Kavşak Projesi" kapsamındaki Merzifon OSB kavşağında yetkililerden bilgi aldı.

Suluova TDİ Besi OSB’deki imar çalışmaları, güneş enerjisi santrali ve yapımı planlanan arıtma tesisini yerinde inceleyerek faaliyetlere yönelik bilgi alan Masatlı, Suluova ilçesinde inşa edilen canlı hayvan pazarı alanını da gezdi.

Vali Masatlı, yaptığı açıklamada, Merzifon OSB'nin, Amasya'nın ve bölgenin önemli bir sanayi merkezine dönüşmeye başladığını söyledi.

OSB içinde bulunan fabrikaların ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiğini dile getiren Masatlı, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın koyduğu 2023 hedefleri doğrultusunda üretim yapmaya devam ediyoruz. Merzifon OSB'nin üretimi arttı. OSB'nin alanı doldu diyebiliriz, yeni alanlar açma yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bizler Anadolu üreticisi olarak üretmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Masatlı, Suluova TDİ Besi OSB'de genişletme çalışmalarının devam ettiğini, ülkede ilk kez bir tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinde genişleme çalışması yapıldığını vurgulayarak, bu durumun Amasya tarım ve hayvancılığı adına önemli bir gelişme olduğunu ifade eti.