GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, kentte kamu yatırımlarının yapılacağı alanları inceledi.

Vali Memiş, beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ile Oltanbey Mahallesinde kamu yatırımlarının yapılacağı alanlarda incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Memiş, yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 16 derslikli İmam-Hatip Ortaokulu ve kapalı spor salonunun yapımı için protokol yenileyerek ihale sürecine başladıklarını söyledi.

Memiş, "Ankara'da protokol yenileme görüşmeleri yaptık. Hesaplamalarıma göre 7.5 milyon liraya mal olacak gibi. 5 milyonluk bütçeyi artırmak için gayret gösteriyoruz. Kışın hiç beklemeden, hiç vakit kaybetmeden ihaleyi yapacağız. Nisan ayında da inşaatlara başlayacağız." dedi.

Aynı bölgedeki AFAD yerleşkesi ve 112 Acil Çağrı Merkezi binası inşaatlarının da nisan ayında başlayacağını ifade eden Vali Memiş, şöyle devam etti:

"Buranın da ihalesini takip ediyoruz. Bu ay içerisinde ihalesi yapılıyor. Nisan ayında binanın yapımına başlanacak. Üçüncü işimiz de 112 Acil Çağrı Merkezi binası. Biz ihale edeceğiz. Neredeyse 10 milyonluk bir iş. Yaklaşık 30 milyonluk işin ihalesini hiç vakit kaybetmeden yapacağız. Şehrin doğusunda ise bin kişilik öğrenci yurdu ve spor köyünün ihalesini bu yıl yapacağız. İnşaatlarına başlanacak. Adalet sarayı da yapım programında ve bunun görüşmesini Adalet Bakanlığı ile yaptım ve inşatları başlayacak. Gümüşhane şantiye halinde ve bu böyle devam edecek. Bahara kadar tüm alt yapıyı hazırlamak istiyoruz."