GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Zigana Dağı'nın zirvesinde düzenlediği toplantıda bölgedeki tesis işletmecileri ile bir araya geldi.

Toplantıda, yapılacak projeyle bölgedeki tesislerin dış cephelerinin iyileştirilmesiyle ilgili işletmecilerle görüş alış verişinde bulunan Vali Memiş, işletme sahiplerinin yıllardır Zigana'da hizmet verdiğini ve çok zor şartlarda dağın çilesini çektiğini söyledi.

Memiş, Zigana'nın çok önemli bir değer olduğunu belirterek, "Bu işler öyle kolay değil. Buralarda rakım 2 bin 50 olan yerlerde bu işletmeleri devem ettirmek kolay değil. Sizler bu dağa sahip çıkıyorsunuz, devlet olarak bizde size sahip çıkacağız. Buradaki standartları yükselteceğiz. Zigana bizim için çok önemli bir değer. Bu bölgeye hep birlikte sahip çıkacağız." dedi.

Zigana'yı, Türkiye'nin çok önemli bir turizm merkezi haline getireceklerini ifade eden Memiş, şöyle devam etti:

"Eğer idari yönden, imar yönünden bir sorun yoksa işletmeciler de uygun görüyorlarsa buraları yıkıp yeniden yapmak istiyoruz. Eğer bu olmazsa mevcut halinin standartlarının yükseltmek adına, yapılan basit ufak dokunuşları dışarıya da yapalım. İşletme sahiplerine yük olmadan, onların az da olsa katkısıyla projelendirelim. Benim burada bulunmam, buradaki işletmelere minnettarlık göstermektir. Burayı Turizm Bakanlığından ve diğer kaynaklarla destekleyebiliriz."

Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram ve tesis işletmecileri katıldı.