TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Göreve geldiğim ilk günden bu yana açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla, doğru bildiğim değerlerden ödün vermeden ve hiçbir zaman da siyasi davranmadan çalıştım" dedi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vali Öz, kentte turizm, sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda yapılan yatırımlar ve projelere ilişkin bilgi aktardı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Öz, bir gazetecinin, "CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, dün düzenlediği basın toplantısında size yönelik 'çapsız' ifadesini kullandı. Bu konuya ilişkin ne söylemek istersiniz" sorusu üzerine, "Bu son değerlendirmeler biraz hakarete varan, değerlendirmeyi aşan ve ahlaki boyutları zorlayan bir noktaya geldi. Dolayısıyla bu konularda bir, iki cümle söyleme ihtiyacım olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Yaklaşık 2,5 yıldır Trabzon Valiliği görevinde bulunduğunu anımsatan Öz, şöyle devam etti:
"Trabzon Valiliği benim için çok şerefli bir görev. Biz, Yavuz Sultan Selim'in şehzadelik yaptığı şehirdeyiz. Bu çok önemli bir görev ve bizi bu göreve layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Bu görevler belli bir birikimin sonrasıdır. Ben gerek eğitim hayatımda gerek meslek hayatımın farklı boyutlarında kendi değerlerimle çalışan ve kendi değerlerimi, birikimlerimi sürekli artıran bir kişiyim. Yaptığım hiçbir hizmette hiçbir işte ne bir siyasi kaygım ne kişisel bir beklentim ne de ahlaki anlamda bir zafiyetim söz konusudur. Dolayısıyla ben şuna inanıyorum, demek layık görmüşler ki bu göreve getirildim."
Öz, görevini bir şeref olarak gördüğünü vurgulayarak, "Göreve geldiğim ilk günden bu yana açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla, doğru bildiğim değerlerden ödün vermeden ve hiçbir zaman da siyasi davranmadan çalıştım" dedi.
"Kamu görevlileri için değerlendirme veya kullanılan ifade ile çapı belirleyen mekanizmalar farklıdır" ifadesini kullanan Öz, şunları kaydetti:
"Ben, bu mekanizmaların, bu anlamda bizi göreve layık gördüğü için burada olduğumu düşünüyorum. Seçilmişler için bu çapı belirleyen unsur milli iradedir yani milletin iradesidir ve sandıktır. Dolayısıyla bizi bu göreve getiren iradenin çapını bu millet takdir etmiş ve o görevi, yetkiyi onlara vermiştir. Diğer taraftan bu sözü söyleyen kişilerin de kendi sandığında, kendi ilçesinde, kendi ilinde ve ülkede çapını belirleyen milletin, ne kadar bu çapı belirlediği konusunu değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyorum. Bu konudaki yaklaşımı benimsemiyorum, kabul etmiyorum ve bir saygısızlık olarak görüyorum. Seçim süreci olduğu için hukuki süreci kullanmadığım diğer bir konu ile bu konuyu birleştirip hem ceza hem de tazminat davası açma hakkımı bu defa kullanacağım çünkü burada hem kişisel hem de temsil ettiğimiz makama yönelik ciddi anlamda hakaret ve sataşma var. Dolayısıyla bu hakkımı, yetkimi, imkanımı hukuki olarak kullanacağım ancak bu yaklaşımı, bu ifade tarzını benimsemediğimi de bu vesileyle ifade etmek istiyorum."