TRABZON (AA) - Trabzon Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen okul sporları kurslarının açılış töreni, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün katılımıyla yapıldı.

Yavuz Selim sahasında gerçekleştirilen törene, Vali Öz'ün yanı sıra Emniyet Müdürü Murat Köksal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Cahit Erdem, idareci, antrenör ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Öz, "Her zaman söylüyoruz, Trabzon bir spor kentidir. Atatürk'ün ifade ettiği gibi zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bir neslin yetişmesi için sporun bütün alanlarında çalışmaya ve daha fazla sporcu yetiştirmeye ihtiyacımız var" dedi.

Spor altyapısının en önemli kaynaklarından olan anaokulundan başlayarak bütün okullarda sporun yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Öz, "Şehrimizde var olan spor altyapısının kullanılması ve spor teşkilatımızla ortak projeler oluşturulmasını önemsiyoruz. Bugün Trabzon 18 ilçesinde var olan kapalı spor salonu, çim sahası ve sentetik sahalarıyla, yüzme havuzlarıyla, atletizm pistiyle, tenis kortlarıyla, jimnastik salonuyla, spor altyapısı bakımından Türkiye’nin en zengin illerinden birisidir. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Geçen yıl 11 bini aşkın öğrenciyle ferdi ve takım halinde 11 bin müsabakanın yapıldığı kaydeden Öz, "Bu yıl bu hedefin üzerine çıkmak istiyoruz. Daha fazla sporcuyla daha fazla müsabaka yaparak ve bu müsabakaları ilçelere yayarak ilçelerimizdeki gençlerimizin de bu etkinliklere katılmasını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında Vali Öz, beraberindekilerle ayrı branşlarda açılan spor etkinliklerini tanıtımının yapıldığı alanları gezdi. Spor etkinliklerine katılan Vali, sporcularla voleybol, golf, tenis ve dart oynadı.